Fluktfrekvens (aka bouncerate)

Fluktfrekvens (aka bouncerate)

Fluktfrekvensen er prosentandelen av de besøkende som bare ser én side før de forlater et nettsted.

En rekke faktorer bidrar til fluktfrekvensen din. Det kan for eksempel hende at besøkende forlater nettstedet ditt fra inngangssiden hvis det har oppstått problemer med nettstedutformingen eller brukervennligheten. Det kan også hende at besøkende forlater nettstedet etter å ha sett én side hvis de har funnet informasjonen de trenger på den ene siden, og de ikke hadde behov for eller interesse av å besøke andre sider.

Årsaker til høy fluktfrekvens (aka bouncerate)

Høy fluktfrekvens kan skyldes én eller flere ulike faktorer, blant annet:

Nettsteder med bare én side

Hvis nettstedet ditt bare består av én side, registrerer ikke Google Analytics flere sidevisninger, med mindre besøkende laster inn den aktuelle siden på nytt. Som et resultat av dette har ofte nettsteder som bare består av én side, høye fluktfrekvenser. Du kan finne ut hvordan folk bruker denne type nettsted ved å ta i bruk andre metoder for innholdssporing, for eksempel aktiviteter.

Feil implementering

Hvis du har et nettsted med flere sider og fluktfrekvensen er høy, kan du kontrollere at du har lagt til sporingskoden på alle sidene.

Nettstedutforming

Hvis alle sidene dine har sporingskode, men fluktfrekvensen likevel er høy, kan du vurdere følgende:

  • Omstrukturere inngangssidene (eller destinasjonssidene).
  • Optimalisere disse sidene slik at de samsvarer bedre med søkeordene som fører brukere til nettstedet, med annonser du kjører, eller med søkeord du har kjøpt.
  • Endre annonsene eller søkeordene slik at de gjenspeiler sideinnholdet på en bedre måte.

Eksperimentér med endringer på hele nettstedet for å optimalisere nettstedet ditt ved hjelp av Innholdseksperimenter.

Brukeratferd

Andre faktorer kan skyldes den besøkendes atferd. Hvis en bruker for eksempel legger en side på nettstedet til i bokmerkene sine, besøker siden og deretter forlater den, anses det som en avvisning.

Forbedring av fluktfrekvensen

Ettersom utformingen av nettstedet ditt og Google Analytics-implementeringen din kan påvirke fluktfrekvensen, kreves det at du foretar spesifikke, tilpassede endringer av nettstedet og oppsettet ditt for å kunne forbedre fluktfrekvensen. Fluktfrekvensen, og forbedringen av fluktfrekvensen, er like unik som bedriften din.

Analysér spesifikke data. En generell fluktfrekvens for hele nettstedet kan variere for mye på grunn av ulike markedsføringsaktiviteter som kjører samtidig. Vurder fluktfrekvensen din for bestemte trafikkilder. Det kan også være nyttigere å bruke andre dimensjoner, for eksempel medium, søkeord, kampanje, destinasjonsside, for å evaluere fluktfrekvensen din enn å bruke den generelle fluktfrekvensen.

Evaluer og juster faktorene som kan bidra til fluktfrekvensen din, for eksempel nettstedutforming og -navigasjon. Bruk bare de tidligere resultatene dine som rubrikk, og prøv å forbedre den nåværende fluktfrekvensen i forhold til de tidligere dataene dine. Legg inn nok tid mellom endringene slik at du kan samle inn nok data til å evaluere hvilken innvirkning endringene kan ha på de besøkende og atferden deres.

kilde: http://support.google.com/analytics/