Google Analytics lanserer RealTime API i Beta

1 August lanserte Google Analytics på sin blogg (analytics.blogspot.com) at de skal snart lansere Real Time API. Google Analytics legger opp til at man kan i fremtiden utnytte muligheten for algoritmebasert RealTime analyse som kan ta affære ummiddelbart det blir registrert en viss oppførsel.

Du kan for eksempel gjennom denne API’en lage innhold på ditt nettsted som baserer seg på det som er mest lest, på bakgrunn av RealTime data som blir levert gjennom API. For eksempel for en netthandelsside kan man vise hvor mange andre som er interessert i samme produkt som brukeren som er inne på et produkt han eller hun er igang med å kjøpe. Kanskje dette kan være en pådriver for raskere salg, om det for eksempel er få enheter av et produkt.

Det å kunne bygge en Real Time Dashboard har lenge vært ettertraktet for veldig mange, og med denne funksjonaliteten så er dette nå en realitet.

Om du ønsker å «sign up» for denne funksjonaliteten allerede nå, så kan du bruke følgende lenke: http://bit.ly/1bQVgoT

Det er mange muligheter med RealTime API, og det skal bli moro å se hva som kommer til syne i fremtiden fra denne funksjonen.