Hvordan sette opp Google Analytics internsøk

Hvordan sette opp Google Analytics internsøk

Google Analytics internsøk/nettstedsøk/Site search, er et av de viktigste funksjonene i Google Analytics. De fleste nettsteder har per idag et søkefelt, der brukerne kan søke etter det de leter etter. Det er faktisk det eneste stedet der du i klartekst kan finne ut hva brukerne dine ser etter.  Alle nettsteder bør ha søkefunksjon, og alle nettsteder med søkefunksjon bør ta i bruk måling av internsøk.

Så hvordan setter man opp dette? Jo det er svært enkelt 🙂

Hvordan sette opp Google Analytics internsøk for en profil:

 1. Klikk på Administrasjon-fanen øverst til høyre på skjermen i Analytics.
 2. Hvis du ikke allerede er på skjermbildet Kontoadministrasjon, kan du klikke på koblingen Alle kontoer øverst til venstre, like under den oransje linjen.
 3. Klikk på kontoen som inneholder nettegenskapen og profilen du ønsker å konfigurere nettstedsøk for.
 4. Klikk på nettegenskapen som inneholder profilen du ønsker å konfigurere nettstedsøk for.
 5. Gå til Profil-menyen og velg ønsket profil.
 6. Klikk på underfanen Profilinnstillinger.
 7. Under Innstillinger for nettstedsøk velger du Spor nettstedsøk.
 8. Skriv inn ordet eller ordene som angir en intern søkeparameter, for eksempel «term,søk,spørring», i feltet Søkeparameter. Av og til er ordet bare er en bokstav (f.eks. «s» eller «q»). Angi opptil fem parametre, adskilt med komma.
 9. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du identifiserer søkeparametre, kan du se Identifisering av søkeparametre for nettstedet.
 10. Velg om du vil at Google Analytics skal fjerne søkeparameteren fra nettadressen din.
 11. Merk at dette kun fjerner parameterne du har lagt inn, og ikke eventuelle andre parametre i samme nettadresse. Dette fungerer på samme måte som når du ekskluderer parametre for nettadressesøk i hovedprofilen din: Hvis du fjerner søkeparameterne fra Nettstedsøk-profilen din, trenger du ikke å ta dem bort på nytt i hovedprofilen.
 12. Velg om du vil bruke kategorier, for eksempel rullegardinmenyer, for å avgrense et nettstedsøk.
 13. Hvis du velger Nei, er du ferdig. Klikk på Save Changes (lagre endringer).
 14. Hvis du velger Ja:
 15. Skriv inn bokstavene som angir en intern søkekategori, for eksempel «kat, sk», i feltet Kategoriparameter.
 16. Velg om du vil at Google Analytics skal fjerne kategoriparameterne fra nettadressen din. Merk at dette kun fjerner parameterne du har lagt inn, og ikke eventuelle andre parametre i samme nettadresse. Dette fungerer på samme måte som når du ekskluderer parametre for nettadressesøk i hovedprofilen din: Hvis du fjerner kategoriparameterne fra Nettstedsøk-profilen din, trenger du ikke å ta dem bort på nytt i hovedprofilen.
 17. Klikk på Bruk

 

Nettstedsøk-rapportene vises under Innhold i Standard rapportering. Fra du konfigurerer Nettstedsøk kan det ta opptil 48 timer før det vises data i rapportene dine.

kilde: http://support.google.com/analytics/