Om Universal Analytics

Om Universal Analytics

Universal Analytics lanserer et sett med funksjoner som endrer måten data samles inn og organiseres på i Google Analytics-kontoen din, slik at du kan få en bedre forståelse av hvordan besøkende kommuniserer med bedriften din.

Om Universal Analytics

I tillegg til standardfunksjonene i Google Analytics gir Universal Analytics deg følgende:

  • Nye metoder for innsamling av data: Universal Analytics lanserer analytics.js-kodebiten som primær innsamlingsmetode for nettsteder. Denne JavaScript-koden er mer fleksibel enn den tidligere Google Analytics JavaScript-koden ga.js, ettersom du får flere optimaliseringsalternativer for dataene dine.
  • Forenklet konfigurasjon av funksjoner: Universal Analytics eksponerer alternativer i administratorgrensesnittet for Analytics, som tidligere bare var tilgjengelige i utviklingsmiljøet. Med Universal Analytics er det lettere å tilpasse konfigurasjonsinnstillingene, som for eksempel håndtering av tidsavbrudd for kampanjer og søkeordekskluderinger.
  • Tilpassede dimensjoner og beregninger: Tilpassede dimensjoner og beregninger er som standarddimensjoner og -beregninger, bortsett fra at du lager dem selv. Bruk dem for å samle inn data som ikke spores automatisk av Google Analytics.
  • Sporing av flere plattformer: Med måleprotokollen, og andre innsamlingsmetoder som Universal Analytics har lansert, kan du samle inn og sende innkommende data fra en hvilken som helst digital enhet og til Analytics-kontoen din, slik at du kan spore mer enn bare nettsteder.

Mange nye Google Analytics-funksjoner og produktoppdateringer er bare tilgjengelige for egenskaper som bruker én av innsamlingsmetodene for Universal Analytics (analytics.js-Javascript på nettsteder, SDK-er for Android- og iOS-apper, og måleprotokollen for andre digitale enheter). Egenskaper som bruker ga.js-koden, får ikke tilgang til alle fremtidige produktendringer.

Slik konfigurerer du Universal Analytics

Du kan bruke UA ved å konfigurere en ny nettegenskap dedikert til Universal Analytics i Google Analytics-kontoen din. Du kan enten konfigurere en ny egenskap i en eksisterende konto eller lage en ny konto spesielt for Universal Analytics. Se oversikten over UA-konfigurering hvis du vil ha mer informasjon.

Når du har konfigurert en ny nettegenskap, implementerer du den nye analytics.js-JavaScript-koden på nettstedet ditt ved å følge fremgangsmåten i utviklerveiledningen. (Du finner også en kobling til denne veiledningen i oversikten over UA-konfigurering.)

Retningslinjer for bruk

Ettersom UA er en utviklingsteknologi støttes ikke alle eksisterende funksjoner i Google Analytics fullt ut. UA er først og fremst en teknologisk nyvinning innen datainnsamlingsmetoder og øktbehandling på tjenersiden, så det fins ingen nye rapporter på dette tidspunktet. Det er lurt å se gjennom retningslinjene for bruk av Universal Analytics og lese informasjonen om sikkerhet og personvern før du implementerer Universal Analytics.

 

kilde: http://support.google.com/analytics/